Friday, April 13, 2012

Porto Alegre - Uruguay (6.-9.4.) - Buenos Aires (9.-11.4.) - Puerto Madryn_ cesky


Nakonec se nám Porto Alegre celkem líbilo. Navštívili jsme dvě celkem ujeté výstavy, já jsem si dala veganský oběd na místní tržnici, Bernie později hovezí roštěnou :) Večer jsme čekali na autobusovém nádraží, o půl noci konečně nasedli do autobusu. Druhý den ráno jsme dorazili do hraničního města Chuy, kde jsme si koupili lístek dál do Punta del Diablo. Na lístek nám půjčila jedna dobrosrdečná slečna, jelikož jsme u sebe neměli skoro žádné peníze a v okolí nebyl žádný funkční bankomat, ze kterého bychom mohli vybrat. Takže, když jsme dorazili do Punta del Diablo, šli jsme do stejného hostelu jako ta holka, abychom jí mohli peníze vrátit. Po dvou nocích strávených v autobuse, jsme šli nejdříve na kafe a snídani (ceny stejně vysoké jako v Brazílii nás moc nepotěšily...). Já jsem se pak šla dospat do hostelu, Bernie se šel projít na pláž s naší novou kamarádkou z autobusu :) Večer jsme šli na rybu a celkem brzo jsme zalehli. Druhý den jsme strávili na pláži zevlováním, koupáním, Bernie si taky půjčil prkno na surfing a já jsem mezitím studovala moji španělskou detektivku pro začátečníky :) Pak jsme šli na pizzu a užívali opravdu pohodovou atmosféru tohoto místa. Večer jsme společně s ostatníma z hostelu nejdříve vařili večeři, pak hráli karty a pili fernet s kolou s místníma (velice oblíbený nápoj v celé Uruguayi).
Druhý den ráno hned po snídani jsme taktak chytli náš autobus do Montevidea. Tam jsme dorazili kolem jedné, jeli se ubytovat do hostelu a pak hned do města, prohlídnout si, co se dá. Byla velikonoční neděle a Montevideo bylo úplně vylidněné, což nám ovšem vůbec nevadilo. Vrchol pobytu v tomto taky velice pohodovém městě se konal večer: nejdříve jsme šli na „velikonoční“ steak do restaurace na doporučení kluka z hostelu, kde bylo sice trošku dráž, ale ty steaky...!!! mmmmm, blížíme se Argentině... :) Pak jsme chtěli do jednoho klubu na nějaké vyhlášené tango, ale bylo tam zavřeno, tak jsme chtěli zajít někam ještě na jedno pivo a pak spát (unavení jsme byli dost). Vešli jsme do jednoho útulného klubu a tam za chvíli začínala hrát místní rocková kapela Tres Musketyros (nebo tak nějak). První kus trval asi hodinu a byl to nářez. Nejdřív hráli vlastní věci, pak nějaké ty Zepelíny, Stouny atd. Takže jsme zůstali déle :) Druhý den jsme akorát vyjeli nahoru na vyhlídku jednoho mrakodrapu. Pak jsme byli v muzeu El Gaucho. Pak jsme si v rychlosti koupili vybavení na maté (místní vyhlášený čaj): maté kalíšek, bombišu, maté čaj a termosku a valili na autobus, který nás zavezl do Colony, odkud jsme pak rychlotrajektem jeli do Buenos Aires. Na lodi jsme potkali fajn týpka, který nás pozval na pivo a empaňadas – něco jako šátečky s všelijakou náplní nejčastěji masovou (Na druhý den jsme se s tím klukem domluvili na večeři, ale po víc jak tříhodinovém čekání na něj, jsme nakonec šli sami.). Kolem sedmi večer jsme byli v Buenos Aires.
Vzali jsme si taxíka do hostelu, pak jsme si uvařili polívku ze sáčku a šli spát. Druhý den jsme navštívili MAMBU (Modern Art Museum of Buenos Aires) a pak jsme měli sraz s Fabriciem a Fernandou, které jsem před třemi lety poznala v Mendoze. Bylo moc fajn je opět vidět, a jejich malou dcerku, i když jsme si, stejně jako tenkrát, zas až tak moc nepokecali, oni umí málo anglicky, my zas málo španělsky, ale hlavní je, že jsme se viděli! :) Jinak jsme si trochu prošli centrum a pak šli na pořádné steaky, ty byly! K tomu láhev Malbecu. Druhý den jsme navštívili další galerii (??) s celkem dobrou sbírkou světových malířů. Pak jsme šli na steakArgentina = ráj! :) Večer jsme nasedli do autobusu směr Puerto Madryn, kde už se těšíme na tučňáky a tuleně a možná s trochou štěstí i nějaké ty velryby :) Máme za sebou noc, teď je poledne, vsude kolem samá pampa, popíjíme maté a dopisujem deník :)
(viz fotky nize pod anglickou verzi)



No comments:

Post a Comment